Kontakt
Bouw en timmerwerk Erwin Fransen
't Meulland 19
6675 BV Valburg
Homepage:www.bouwentimmerwerk-erwinfransen.nl
Telefoon:06-28425341
Fax:

Een nieuwe badkamer of keuken kiezen, hoe pak je dat aan?

Denk je al langer na over een nieuwe keuken of badkamer, maar weet je niet waar te beginnen? Wij zetten wat tips voor je op een rij. Wij helpen je uiteraard graag mee, maar zorg dat je zelf al een begin maakt.

Stap 1: Maak een (simpele) tekening van de ruimte

Of je nu qua indeling ongeveer aan hetzelfde denkt als in de huidige situatie, of het juist helemaal anders wilt gaan doen. Maak even een tekening van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Geef daarbij aan wat de maten zijn en houdt rekening met waar zich aansluitingen, leidingen, ramen, deuren en schuine daken bevinden. Zo zie je veel beter wat er wel en niet mogelijk is.

Stap 2: Schrijf op hoe je de ruimte gebruikt

Heb je wel een voordeur, maar gebruik je die nauwelijks omdat iedereen altijd via de keuken binnenkomt? Ben je een echte hobby kok en droom je van een groot fornuis? Wil je de afwasmachine niet laag, maar op anti-bukhoogte laten installeren? Dan is dat iets waar je rekening mee wilt houden als je kiest voor een nieuwe keuken.

Net zoals het gebruik van je badkamer erg afhankelijk is van wat je rituelen zijn en wie de badkamer allemaal gebruikt. Als ouder echtpaar heb je waarschijnlijk andere eisen en wensen voor je badkamer dan een gezin met jonge kinderen. Denk aan de keuze voor een inloopdouche versus een bad. Of een enkele wastafel versus een dubbele wastafel. En wat zijn de spitsuren in de badkamer en keuken? En waaraan moeten de badkamer en keuken op die momenten kunnen voldoen?

Stap 3: Doe (online) inspiratie op

Op internet inspiratie opdoen is niet alleen leuk, het helpt je vaak ook om erachter te komen wat je nu precies wilt. Of je bijvoorbeeld meer van een moderne stijl houdt of juist romantisch of klassiek. Pin je tegelijkertijd niet teveel vast op één stijl, een mix van stijlen is vaak ook heel mooi. En neem, als je bij iemand op bezoek bent, ook even een kijkje in zijn of haar keuken of badkamer (als dat gepast is ;-) ), dan doe je vast ook allerlei inspiratie op.

Stap 4: Bepaal je budget

Bepaald niet onbelangrijk is natuurlijk je budget: wat wil je uitgeven aan je nieuwe keuken of badkamer? Houd er rekening mee dat je bij gemiddelde badkamer €10.000 kwijt bent aan het sanitair (wastafel, bad, douche, wc). Dat is nog exclusief de (technische) installatie, tegelwerk, stucwerk en verlichting.

Stap 5: Kies en combineer

Als je ongeveer weet wat past, wat je mooi vindt en wat het mag kosten kun je al een kleinere selectie maken uit alle mogelijkheden. Wij helpen je hier vervolgens graag bij. Er zijn heel veel keuzes als het gaat om badkamers en keukens, maar het wegstrepen van opties gaat veel makkelijker nu je je hebt georiënteerd. Toch snappen we het natuurlijk ook als je hier nog hulp bij kunt gebruiken. Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag. En voor je het weet kun je dan genieten van je heerlijke nieuwe badkamer of keuken!